Elisa de Lijster

profiel foto.jpg

Als kind werd ik al heel blij van zijn in de natuur. In de weekenden namen mijn ouders mij en mijn zus veel mee naar buiten, lekker de duinen en bossen in. Ik heb altijd al een verlangen gevoeld om te leven in harmonie met de natuur en in ritme van de seizoenen. Om die reden koos ik om Bos- en Natuurbeheer te studeren in Wageningen. Steeds meer interesseerde het mij hoe wij als mensen omgaan met de aarde, de natuur, onze natuurlijke hulpbronnen en met elkaar. Na mijn studie ging ik dan ook werken als procesbegeleider en adviseur duurzame landbouw, en hield ik me bezig met gebiedsontwikkeling tussen boeren, natuurbeheerders en de overheid. 

 

In 2017 raakte ik burnout na mezelf jarenlang te overvragen op zowel relatie- als werkgebied. De burnout ‘dwong’ mij eens goed naar mezelf te kijken, innerlijk werk te verrichten, om uiteindelijk steeds meer te kiezen voor mijzelf, mijn angsten aan te kijken, mijn grenzen te (h)erkennen, daar naar te handelen, en mezelf ook de ruimte en tijd te gunnen om te herstellen. Ik ben hierdoor veel meer op mijn gevoel (durven) gaan varen en vanuit mijn eigen essentie en mijn manier gaan leven waar ik blij van wordt. Want ik geloof dat wat mij voedt, en waar ik blij van wordt, ik uiteindelijk ook het beste dienstbaar ben aan mezelf en anderen.

In 2018 ben ik in het diepe gesprongen, en heb mijn huis en vaste baan opgezegd. Dat was ontzettend spannend om te doen, want wat ik ging doen en hoe het verder zou gaan wist ik niet. Het enige wat ik wist was: ja, dit voelt goed om te doen. Vertrouw deze innerlijke stem maar, en geef je eraan over. Ik ben toen van Wageningen naar Drenthe verhuisd, om samen te wonen met mijn vriend, de rust en de natuur opzoeken, en met de droom om hier uiteindelijk iets te gaan doen dat bij mij past. Dat heb ik gevonden in stembevrijding. Stembevrijding is voor mij contact maken met mijn gevoel, uit mijn hoofd in mijn hart, de weg naar binnen, te voelen, oprecht te luisteren, en daar gehoor en klank aan geven. Voor mij voelt dat als thuiskomen. En dat is ook wat ik graag andere mensen wil laten ervaren: uit het hoofd naar hun gevoel, in verbinding met hun essentie en levensstroom, te onthaasten, te ont-moeten, in contact met hun innerlijke stem, zodat er weer ruimte komt voor levensenergie, zelfliefde en vreugde. 

Verder hou ik van bewegen, lachen, samenzijn, creatief bezig zijn, dansen, yoga, zingen, tuinieren, koken, wandelen en zijn in de natuur. Ook vind ik het fijn om persoonlijke, verdiepende gesprekken en verbinding te hebben met mijn vrienden. In alles wat ik doe, zoek ik verbinding, contact in mezelf en met anderen en de omgeving. Ik hou van het leven in het ritme van de seizoenen, de natuur, in verbinding met jezelf. In onze huidige maatschappij staan we grotendeels op standje ‘aan’, en veelal verwijderd geraakt van ons gevoel, onze intuïtie, en leven we vanuit onze ratio, onze hoofden. Dit zorgt voor een disbalans, zowel in onszelf als op grotere schaal op deze aarde. Mijn missie is om mensen weer te laten ervaren hoe het is om weer te voelen en in verbinding met henzelf te leven. Je bent van harte welkom in mijn praktijk Zonnekracht. 

foto mezelf .jpg
 •  Opgegroeid in Amsterdam van een Friese moeder en een Westlandse vader
 • Van kinds af aan praktiseert zij verschillende stijlen yoga, de meest recente Critical Alignment 
 • Was actief bij de Jeugdbond voor Natuur & Milieustudie (JNM) 1996 - 2001
 • Gestudeerd in Wageningen 2004 - 2012
  • Bos- en Natuurbeheer​
  • Internationale Ontwikkelingsstudies
 • Heeft een restaurant in Peru opgezet en gerund
 • Gewoond in Brussel en stage gelopen bij natuurorganisatie IUCN en de Europese Commissie 
 • Houdt van gezond eten en koken
 • Vindt dansen heerlijk! 
 • Was actief bestuurslid Youth Food Movement (YFM), tegenwoordig heet dat Slow Food Youth Movement (SFYN)
 • Heeft gewerkt als adviseur duurzame landbouw en procesbegeleider gebiedsontwikkeling 2012 - 2018
 • Life Coach opleiding 2014 - 2016 
 • Vind masseren en gemasseerd worden heerlijk
 • Houdt van knuffels! 
 • Stembevrijdingsopleiding Ode an die Freude 2019 - 2021 

Korte Bio en leuke feitjes