Wil jij ook weer hoopvol leven? Je verbinden met jouw hoop van binnen?

Er zijn drie mooie zegswijzen die met elkaar verwant zijn en over hoop gaan. “Zolang er leven is, is er hoop”, “Hoop doet leven”, en “Waar hoop is, is leven”. Hoop en leven zijn erg met elkaar verbonden.

Hoop heeft dus een onwijze kracht in zich. Het staat symbool voor het leven in jou.

 

En elk leven begint met een inademing.

 

In deze module geven we dan ook aandacht aan onze inademing. Bij een inademing sta je even stil, hoef je even niks, je bent gewoon. Je kunt op dat moment geen geluid geven, niks produceren. Er is een moment van stilte, een moment van zijn. Je neemt voeding tot je, zuurstof, wat je ruimte geeft om te ademen. 

Deze ruimte maakt ook dat je jouw hoop weer kan voelen. Om daar weer contact mee te maken. Want soms weet je jouw hoop niet zo goed meer te vinden. Zit deze verstopt. En soms voelt dat veilig, omdat het voelen van hoop ook een pijnlijkheid in zich kan dragen. Om de onvervuldheid ervan te voelen. En dan wordt dat maar weer gedempt, en de aandacht op buiten gericht. 

Zonde, want zo wordt ook jouw levendigheid, het leven in jou gedempt. De kracht en het leven dat hoop in zich draagt. Door de controleur in jou te (h)erkennen en los te laten, kan je ook de kracht en levendigheid van hoop weer omarmen.  

Dus wil jij je weer vol leven en hoop voelen? Daarmee connecten en tijd voor jezelf te nemen? Doe dan mee met deze module Stembevrijding & Hoop.

MODULE HOOP

In deze online module maak je weer verbinding met jouw hoop van binnen. We gaan in op de verschillende kanten die hoop in zich draagt. Het verschil tussen wanhoop en hopeloosheid. En dat in wanhoop ook hoop en dus leven zit. Ook maak je weer contact met de kracht van hoop, de openheid, de schoonheid en het leven erin. De stilte en vertraging die nodig zijn om weer te voelen. De verschillende zang- en ontspanningsoefeningen helpen en ondersteunen je daarbij. 
 

Wat krijg je:

In totaal 8 video's: 

- 1 video van drie kwartier met uitleg over de kracht van hoop

- 6 zang- en ontspanningsoefeningen:

* meditatie: jouw hoopbede formuleren

* ruimte voor je inademing

* dankbaarheidsritueel

* zuchten in jouw wanhoop 

* jouw hoop zingen

* uitreiken: durf jij om hulp te vragen? 

- 2 voorbeeld video's van Augustine & Elisa zingen van hoop

- toegang tot besloten Facebookgroep waarin je jouw ervaringen kan delen en vragen kan stellen.

Dus ben jij er klaar voor om je weer vol leven te voelen, vol hoop? Doe dan mee! 

 

 

  

 

module hoop.png