Zoeken
  • Praktijk Zonnekracht

Hoe stel je jouw NEE in dienst van jouw JA?
Misschien is het tijd

om te zijn wie jij bent

om te voelen wat je nodig hebt

om te ervaren wat je verlangt

van jezelf

Kus jezelf wakker

Het is tijd om je plaats in te nemen

(Sandra Pos)
Jouw plek innemen. Zijn wie je bent. JA zeggen waar je naar verlangt. En ook NEE zeggen als dat klopt met wat jij van binnen voelt.


NEE = jouw grens Nee zeggen. Poeh, dat is niet makkelijk. Maar wel van levensbelang. Met nee zeggen stel je een grens. Bewaak je jouw integriteit, jouw zijn, jouw levensbron.

Hoe is het voor jou om nee te zeggen? Nee kwam vroeger in mijn woordenboek niet vaak voor. Of het werd een omslachtig half ja, maar eigenlijk bedoelde ik nee.


Ik durfde het gewoon niet. Bang voor de consequenties. Bang dat iemand boos zou worden. Bang dat ze me niet meer lief zouden vinden. Bang dat….


Daarmee was ik niet trouw aan mezelf en ging ik over mijn grens heen. Liet ik over me heen lopen en liep ik over mezelf heen. Het Kwaad en compensatiegedrag Afgelopen maandag was ik bij het Gilde voor afgestudeerde stembevrijders, en hadden we het over het kwaad. Gezien de situatie met Oekraine en Rusland een grote actualiteit kun je wel stellen.


We kwamen uit op het inzicht dat het kwade betekent dat iets (jij of de ander) niet in je eigen kracht staan is.


Gevolg daarvan is dat het nodig is dat ergens anders vandaan te halen. Het te compenseren. Die leegte te vullen. Die kwetsbaarheid niet te voelen. Zodanig dat het monsterlijke vormen aanneemt. En anderen of jezelf dus echt schade berokkent.


De situatie met Rusland en Oekraïne is een duidelijk en zichtbaar voorbeeld hiervan.


Niet in je eigen kracht staan


Maar ook in onze maatschappij staan we niet in onze eigen kracht. We zijn grotendeels van de tijd in de aanval, in een beweging naar buiten gericht, om zo veel mogelijk....geld te krijgen, zo goed mogelijk te presteren, zo sociaal mogelijk te zijn, zo groot mogelijk te wonen, zo gezond mogelijk te zijn, ons best te doen…


Eigenlijk gestoeld op een overmate aan yang-energie, de mannelijke energie, prestatiegericht, veel verwachtingen van buitenaf, doelgericht.


Waar we in de aanval gaan daar ontstaat leegte, met als gevolg de vele burn-outs, depressies, verslavingen, emotie-eten, stress en eenzaamheid.


Stel jouw nee in dienst van jouw JA


De balans is zoek. En om weer in jouw evenwicht en in jouw kracht te komen, is het nodig om jouw JA en jouw NEE te kennen. En deze niet alleen te kennen, maar ook te volgen. Daar zit de heling.

Poeh…. tsja, dat is spannend. Niet een beweging naar buiten, maar een beweging naar binnen. Jouw volle ruimte innemen. Deze helemaal vullen. Met jouw zijn. Wie jij bent. En daar waarachtig en authentiek in zijn. Wat daarbij helpt is om jouw NEE in dienst te stellen van jouw JA. Voelen wat je wel wilt en alles waarbij je niet een volle JA voelt is het dus een NEE. En daarmee een energetische grens.


Bevrijd je Nee's en vier jouw Ja's met stembevrijding


Dat is waar stembevrijding over gaat. Het bevrijden van jouw NEE’s en het eren en vieren van jouw JA’s. Zodat jij in je kracht gaat staan. En je je vrij gaat voelen. Krachtig en stevig. Gevoelig en open. Verbonden en stralend. Zijn wie jij bent.


Wil je daar in oefenen? Ik zit erover na te denken om een dagworkshop ‘Nee zeggen en jouw grens’ te organiseren. Because that is where the healing begins waarmee je JA zegt tegen jezelf! Lijkt je dat wat (spannend)? Laat het me weten via een mailtje op: praktijkzonnekracht@gmail.com. Dan stuur ik je zodra ik meer weet meer informatie. Veel liefs,

Elisa


P.s. wil je liever een-op-een komen proeven aan stembevrijding? Dat kan! De eerste 30 minuten zijn gratis.


P.s. wil je graag vaker inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn inspiratiemails.

.

~ 'Tussen de grenzen vond ik mooi mijn vrijheid terug' ~ Loesje

.

.

#stembevrijding #coaching #authenticiteit #jouwstem #injekrachtstaan #trouwzijn #jouwja #jouwnee #vrijheid #ontspannen #liefde #verbinding #leefjouwleven #trauma #traumahealing


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven