Zoeken
  • Praktijk Zonnekracht

Je eigen ruimte innemen egoïstisch?

Als ik een workshop stembevrijding geef dan vinden veel mensen het spannend om hun eigen ruimte in te nemen met hun stem.


Vaak zijn we bang om onze eigen ruimte in te nemen omdat we bang zijn iemand anders te kwetsen, voor het hoofd te stoten of bang voor (ver)oordelingen van anderen.

Over de drempel ontstaat MAGIE


Ik moedig ze in de workshop natuurlijk juist aan om hun ruimte in te nemen. Als iemand eenmaal over die drempel is, dan wauwwwwww…dan gebeurt er iets magisch!

De rest van de deelnemers zit gekluisterd op het puntje van hun stoel. Alsof alles er ineens niet meer toe doet, alles wegvalt en er is alleen nog maar het stemgeluid van diegene.

Dat raakt, dat verbindt, dat roert en emotioneert, dat geeft kracht en dat smaakt zowel bij degene die zijn/haar stem laat horen én bij de deelnemers naar meer!

Geen afstand, maar verbinding


Juist als iemand zijn/haar ruimte inneemt, en die in durft te nemen, dan creëert dat ruimte en verbinding. Zowel in diegene die haar/zijn stem heeft laten klinken als ook bij de luisteraar.


Het effect op de ander? Naast opluchting, ruimte, geeft het gedachtes als: 𝘖𝘩𝘩𝘩, 𝘥𝘢𝘵 𝘬𝘢𝘯/𝘮𝘢𝘨 𝘪𝘬 𝘥𝘢n 𝘰𝘰𝘬. 𝘖𝘩𝘩𝘩, 𝘸𝘢𝘵 𝘩𝘦𝘦𝘳𝘭𝘪𝘫𝘬. 𝘞𝘢𝘶𝘸, 𝘸𝘢𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘬𝘳𝘢𝘤𝘩𝘵, 𝘨𝘦𝘸𝘦𝘭𝘥𝘪𝘨! 𝘕𝘶 𝘥𝘶𝘳𝘧 𝘪𝘬 𝘰𝘰𝘬.

Dus juist als jij jezelf durft te zijn, jouw eigen ruimte inneemt, met al jouw JA’s en NEE’s, jouw waarachtigheid durft te laten zien, dan creëert dat ruimte voor die ander om dat ook te zijn.


Zo troostend én bevrijdend vind ik dat tegelijkertijd.

Dus niet egoïstisch, juist bevrijdend, bekrachtigend, verbindend en helend #innerlijkheelmeester #stembevrijding


Dus bij deze de oproep: neem jouw ruimte in!


Liefs,


Elisa

.

.

Ps Vind je dit nog spannend? Weet, dit is heel logisch, je bent daar niet alleen in. Voel je desondanks het verlangen om wel jouw ruimte in te nemen, om daar stappen in te zetten, daar in te experimenteren? Kom dan een keer stembevrijden in een een-op-een sessie. Ik kan je daar heel goed in helpen.

.

.

#persoonlijkeontwikkeling #klaproos #verbinding #jeruimteinnemen #injekracht #stembevrijding #toestemming #hartwerk #innerlijkevrijheid #intuitie


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven