Zoeken
  • Praktijk Zonnekracht

Stel dat....de kracht van dromen

Het is lente! Wat heerlijk die zon die mijn huid verwarmt, de vogels die uitbundig fluiten en de krokussen die hun kop opsteken! Je voelt echt de wereld tot leven komen. Misschien voel je jezelf ook wel een beetje tot leven komen?


Na de winter vol rust, verwarmt de zon het leven om zich heen. Letterlijk geeft het alles energie. Zodat het weer kan groeien en tot volle wasdom kan komen. Een periode van groei & creatie

De lente. Een periode van groei en creatie dus. Dat doet me denken aan een tijd geleden waar ik bezig was met het thema hoop in mijn leven. Een van de zeven stappen van de Latifa meditatie/gebed vanuit de Soefi traditie.


Ik vond het maar lastig en worstelde om hoop echt toe te laten. Ik voelde weerstand, en als ik er langer bij bleef een soort pijn, een pijn van gemis en tekort. Omdat waar ik naar verlangde er nog niet was.


Ik verlang namelijk naar een kindje samen met mijn partner. Daar hoop ik op. Maar tot nu toe, een miskraam later, is het er nog steeds niet.


En ja, dat is pijnlijk, omdat ik geconfronteerd wordt met iets waar ik maar zoveel aan kan doen. Gezond eten kan ik doen, goed voor mezelf zorgen en niet te veel stressen ;) Er zit ook een element van overgave bij. Van maar zo veel controle op iets hebben.


En dat is niet fijn om te voelen. Dus makkelijker om dat gevoel van onmacht, frustratie en verdriet weg te stoppen. En te focussen op andere zaken.


Herken je dat? Misschien heb jij dat ook wel dat je maar bezig blijft met dingen die moeten gebeuren, hou je je druk met van alles en nog wat, en reageert op wat er op je af komt van de buitenwereld i.p.v. dat je echt contact maakt met hoe het nu in jou is. Of vind je het lastig om in een wereld waar van alles gebeurt (Corona, Oekraïne - Rusland) je hoopvol te blijven voelen en überhaupt jouw hoop te blijven voeden. Hoop draagt leven in zich

Tegelijkertijd weet ik dat de kracht van hoop leven in zich draagt. Met dit in mijn achterhoofd werd ik in een stembevrijdingssessie bij een collega begeleid om contact te maken met die hoop op een kindje in mij.


Oei, ongemak, weerstand, pijn, verdriet, en i.p.v. eruit weg te gaan met mijn aandacht, erbij blijven en ruimte eraan geven. Erin te zuchten, met liefde mijn hand op mijn hart én er geluid aan geven. Het besluit om toch die moed op te brengen om er contact mee te maken.


Gaandeweg mijn proces - met tranen en zuchten - ervaarde ik ineens vreugde! Én liefde!!! Én vertrouwen!!! O wauw, wat een verrassing! Ik wist niet wat me overkwam!


Door ruimte te geven aan mijn onmacht en verdriet, kon ik me ineens verbinden met de andere kant van mijn hoop, namelijk het vreugdevolle en blije aan waar ik op hoop! Ik voelde me overstromen van liefde! En voelde ook dankbaarheid om dit zo dichtbij te mogen en kunnen voelen. Wauw, wat is het leven dan ineens zo veel rijker, levendiger en kleurrijker. Vol leven, liefde & ruimte!

Ik voelde me ineens weer vol leven! De onmacht en verdriet die in mij zat, kreeg ruimte, waardoor het ademruimte kreeg, er kwam leven in. En doordat het kon stromen, kwam er ook ruimte voor andere gevoelens zoals vreugde, liefde en dankbaarheid.


Ik leerde hiervan dat het okay is om te voelen waar ik op hoop zonder dat afhankelijk te maken van een bepaald eindresultaat. Dat het gaat om de energie ervan. En niet om het eindplaatje. Want wat is dan nog de kracht van hoop als je al weet dat je het gaat krijgen? Waar zit dan nog de levendigheid? De spanning? De hoopvolle verwachting?


Hoop doet dus leven. Vaak moet je eerst wel door gevoelens van ongemak, weerstand of verdriet heen. Maar als je dat niet doet en daar van weg blijft, ervaar je dus ook niet de mooie kant van het leven. Het leven in jou wordt als het ware gedempt. Je voelt je dan zwaarmoedig, futloos, misschien een beetje depri en vind het leven moeizaam en saai. Blaas jij jouw hoop nieuw leven in of jouw leven nieuwe hoop?

Jij kunt ook jouw hoop nieuw leven inblazen. Of jouw leven hoop inblazen ;) Door daar tijd en ruimte voor te maken. In aandacht bij te blijven wat er in je gebeurt en expressie aan te geven. Dat kan heel goed met je stem ;)


Deze tijd van de lente, van creatie en bloei waarin volop leven ingeblazen wordt, is een hoopvolle tijd. Een mooie tijd dus om aandacht te geven aan jezelf. Welke zaden van hoop in jou wil je koesteren, voeden én levensruimte geven? Om zo jouw volle expressie en levenskracht te ervaren. En je vrolijk, opgeruimd en vol goede zin lekker in je vel te voelen.

Voorjaarsreeks start 27 maart In de voorjaarsreeks stembevrijding - die start op 27 maart - is hier aandacht voor. Met meditatie, stembevrijdingsoefeningen, beweging, lichaamswerk en deelrondes. In een reeks van vier zondagmiddagen besteden we aandacht hoe het nu in jou is, waar je op hoopt en naar verlangt en geeft dit liefde en aandacht. Én expressie, door ermee te ademen, zingen en bewegen. Zodat wat jij voedt, ook daadwerkelijk kan en mag gaan bloeien!


Je bent van harte welkom op de voorjaarsreeks. Stem je af op jezelf? Aanmelden kan t/m 24 maart.


Warme en zonnige lentegroet,


Elisa de Lijster Stembevrijder & life coach


P.s. Wil je liever een-op-een een keer een (online) sessie stembevrijding komen ervaren? Je kunt me direct mailen op praktijkzonnekracht@gmail.com om een afspraak te maken.
22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven