Zoeken
  • Praktijk Zonnekracht

Verbinding en heling in Ubuntu

Bijgewerkt op: 18 dec. 2021

Ubuntu betekent in de Afrikaanse Bantoetalen dat iemand enkel een persoon kan worden door andere mensen: ik ben omdat ik erbij hoor.


Samenzijn, sociale verbinding en met open hart luisteren creëert een gevoel van veiligheid en blijheid in jezelf.


Ons zenuwstelsel reageert hierop. Het kalmeert ons, stresslevels zakken, de ademhaling wordt diep en de hartslag regelmatig.


Laatst voelde ik me eenzaam. Ik wist niet meer waar ik het zoeken moest. Voelde me down, alleen en verdrietig. Smachte naar verbinding, alleen lukte het me niet om vanuit mezelf uit te reiken naar anderen. Herken je dat?


Eenzaamheid doet pijn. In het boek van Deb Dana over de polyvagaal theorie lees ik net dat " verbroken sociale banden en buitensluiting dezelfde pijnbanen activeren als een fysieke verwonding!" Het doet dus letterlijk pijn!


Gelukkig waren daar toch geplande momenten met anderen waarin ik kon zijn, huilen en er met open hart naar me geluisterd werd. Ik voelde me gezien, gehoord en daardoor lukte het me steeds een beetje meer me met mezelf te verbinden. Uit dat dal te klimmen. In Bantoe termen: me weer mens te voelen.


Het uitreiken naar anderen, samenzijn en delen hoe het in je is, daar vind de heling plaats, je voelt je gedragen en weer in verbinding


Voel je je eenzaam, onbegrepen en weet je even niet meer waar je het zoeken moet? In stembevrijding luister ik naar jou, ben ik bij je met open hart Je mag bij mij helemaal zijn wie jij bent en hoe jij je voelt.


Word jij weer mens?

Ik ontvang je met open armen.


Liefs, Elisa. . #eenzaamheid #liefde #verbinding #ubuntu #stembevrijding #zenuwstelsel #polyvagaltheory

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven