Zoeken
  • Praktijk Zonnekracht

Wat is ruimte?

Ruimte Wat is ruimte? Bij het woord ruimte associeer ik vrijheid, ongebondenheid, mezelf kunnen zijn..


Ruimte is ook iets fysieks…


Zo postte ik een paar maanden terug over mijn praktijkruimte bij de Havelter molen. Helemaal blij met de vele superleuke reacties daarop! Dat geeft mij een blij, warm en ruim gevoel 😊 Een ruimte die ik samen met mijn vriend fysiek aan het inrichten was Een ruimte die eigen voelt, geborgen en waar de energie stroomt. Een vorm die ik in deze wereld zet…


Ruimte is ook tijd en toestemming…


Ruimte om mezelf de tijd en ruimte te gunnen het idee van stembevrijderschap eigen te maken, op mijn eigen tempo en ritme, dit met de wereld te delen, op een moeiteloze, stromende, en ruime manier..


Ruimte is ook moed…. Ruimte om in mijn eigen ruimte te stappen, op mijn plek waar ik blij van wordt en voel dat ik leef! Niet meer bang zijn voor mijn eigen grootsheid en dat ik mezelf in de ruimte verlies, Maar mezelf juist weer vind, mijn verlangen de ruimte geef.. Te gaan staan, en mezelf te laten horen!


Ruimte is stembevrijding….


Stembevrijding is ruimte scheppen, ruimte in jezelf, door verschillende emoties en gevoelslagen heen, deze te aanvaarden en de ruimte te geven, Zo kom je in een bevrijdende ruimte terecht…Hoe voelt die ruimte in jou? Als jij aan ruimte denkt, wat voel je dan?


Ruimte is ook ruimer dan ruim…


Iedereen heeft zijn of haar eigen ervaringen, en beleeft het anders. De huidige maatschappelijke situatie beleeft ieder mens op zijn of haar eigen manier. En deze belevingen bestaan naast elkaar. Waar de een tot rust & bezinning komt, komt de ander zijn of haar angst of onzekerheid tegen. Waar de een de overheid wantrouwt, vertrouwt de ander de overheid weer wel. Waar de een zich houdt aan de afstand vanwege solidariteit of veiligheid, voelt de ander zich van zijn/haar vrijheid berooft. Alles bestaat naast elkaar. Een ontiegelijke ruimte vol met ervaringen, meningen, emoties, en gevoelens.


Ruimte is en - en…


En alles bestaat ook in elkaar. In mij kunnen ogenschijnlijke tegenstellingen in elkaar bestaan. Zoals dat ik spanning & onzekerheid ervaar als ik mijn eerste workshop organiseer, en tegelijkertijd ook stevigheid & vertrouwen voel. Het hoort bij elkaar. Het een kan niet zonder het ander. Als ik iets kwetsbaars van mezelf laat zien aan mijn partner voel ik angst & onzekerheid, en tegelijkertijd voel ik me ook krachtig en mijn verlangen naar verbinding.


Ruimte is omarming...


Kan ik al deze delen in mijzelf omarmen en de ruimte geven? Dat het ene niet weg hoeft voor het andere? Kan ik alles in mij de ruimte gunnen, zowel de minder mooie als fijne kanten? Kunnen we elkaar de ruimte gunnen? Naar elkaar luisteren, en denken in termen van en-en ipv of-of? Dat weerstand van de ander ook iets zegt over het gemis of verlangen dat diegene voelt? Kunnen we die ruimte in de ander zien? Kan je de ruimte in jezelf zien en ervaren?#ruimte #vrijheid #praktijkruimte #stembevrijding #eiegnheid #energie #stromen #tijd #toestemming #vertrouwen #moed #leven #weerstand #verlangen #ongebondenheid #gunnen #persoonlijkeontwikkeling #schaduw #licht

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven