Zoeken
  • Praktijk Zonnekracht

~ Zingen en geluid maken stimuleren zelfhelend vermogen van jouw lichaam ~

Interessant! Je lichaam kan zichzelf met jouw hulp helen. Misschien dat ik daarom wel stembevrijding ben gaan doen ;)

De nervus vagus, een grote zenuw die door je rug loopt, helpt ontspannen en zorgt voor een toestand van welzijn en rust. Als je burn-out bent dan is je hele zenuwstelstel in de war.

Blijkbaar voelde ik intuïtief aan dat zingen, expressie en geluid maken mij ruimte, ontspanning en vrijheid geeft. Want met ademen en geluid maken stimuleer je deze zenuw, en maak je ook weer contact met je gevoelslaag.


Niet alleen als je burn-out bent, maar ook als je gestressed bent, je je onveilig voelt, geblokkeerd bent, of niet lekker in je vel zit, kan stembevrijding je helpen ontspannen. Het werkt namelijk dieper in op je systeem, op je nervus vagus.

Bijzonder ook dat de nervus vagus de verbinding vormt tussen keel en bekkenbodem (zie ook bericht van Nienke Thurlings).


Door te zingen, en geluid te maken creëer je dus ook meer bedding in jezelf, en verstevig je je eigen basis. Zo mooi vind ik dat: je lichaam is eigenlijk heel wijs, en kan zichzelf met jouw hulp helen.

#stembevrijding #holisme #zelfheling #ontspannen #stressrelease #verbinding #reconnect #innernature #persoonlijkeontwikkeling #zelfhelendvermogen


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven